Articles

Ugifte samlevende

Print
Category: Uncategorised
Published Date

Ugifte samlevende

Det er meget udbredt at leve i et papirløst forhold i dagens Danmark. At leve papirløst vil sige, at man ikke er gift eller at man ikke har lavet en aftale om hvad der skal ske, hvis man ikke længere ønsker at leve sammen eller når den ene af parterne afgår ved døden.

Mange foretrækker at leve papirløst sammen, idet de så føler de bevarer deres uafhængighed. For nogen par kan det måske også være den rette løsning, men det er de færreste. Og under alle omstændigheder bør man aldrig leve papirløst sammen uden at have gjort sig bekendt med konsekvenserne!

Som ugifte samlevende har I ingen automatisk arveret – og det er uanset om I har levet sammen i 2 år eller 30 år. Selvom I måske har børn sammen, er der stadig ingen automatisk arveret imellem jer. I gør derfor klogt i at få oprettet et testamente hurtigst muligt, hvis I ønsker at sikre den længstlevende af jer.

Som ugifte samlevende bør I også tage stilling til hvad der skal ske, hvis I går fra hinanden. At leve sammen papirløst vil i praksis sige, at I har fuldstændigt særeje.

Når forholdet går i stykker tager hver part egne aktiver og egen gæld med sig ud af forholdet. Kun hvis I ejer noget i sameje, skal dette deles.

Din familieretsadvokat kan hjælpe dig med at lave en samejeoverenskomst, der regulerer forholdet imellem jer, hvis I skulle gå fra hinanden.